امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://elmi.cloob24.com
0

غذاهای خیابانی در صورت استفاده نامناسب می‌توانند سبب ایجاد مسمومیت غذایی شوند
در سال چند بار دچار مسمومیت غذایی می‌شوید؟ چند بار عوارض شدید مسمومیت را تحمل می‌کنید؟ مسمومیت‌هایی که گاه فرد را تا پای مرگ می‌کشانند.
سازمان جهانی بهداشت، مسمومیت‌های غذایی را به این صورت تعریف می‌کند: <بیماری‌هایی عفونی یا سمی ‌ که از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به میکروارگانیسم‌ها یا مواد سمی در بدن ایجاد می‌شوند.>
مسمومیت‌های غذایی ممکن است در اثر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی ‌ایجاد شود. از میان ‌این سه نوع عامل خطر تهدیدکننده ‌ایمنی غذایی، عوامل میکروبی شایع‌ترین عامل ‌ایجاد کننده مسمومیت‌های غذایی هستند.

چه افرادی بیشتر در معرض خطرند؟
مسمومیت‌های غذایی به‌شدت سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه مثل سالمندان، زنان باردار، کودکان و افرادی که در سیستم ‌ایمنی خود دچار نقص هستند، به طور مثال افرادی که به علت ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند: ‌ایدز سیستم‌ایمنی ضعیف شده‌ای دارند، بیشتر در معرض خطرند و بیش از بقیه از مسمومیت‌های غذایی آسیب خواهند دید.
برای حل مشکل مسمومیت‌های غذایی چه می‌توان کرد؟
اولین قدم در جلوگیری از ‌ایجاد مسمومیت غذایی ‌این است که اطلاعات خوب و جامعی از اصول ‌ایمنی غذایی، خطرات تهدیدکننده ‌ایمنی غذایی و ریسک‌ها و ‌اینکه چگونه‌ این خطرات را کنترل و برطرف کنیم، داشته باشیم. ‌این اطلاعات برای تمامی ‌افراد لازم و ضروری است به ویژه آنان که در تولید غذا فعالیت دارند. در واقع ‌ایمنی غذایی مسوولیت هر فرد است و واژه‌ ایمنی غذایی به ‌این معنا است که غذایی که تهیه و مصرف می‌شود، هیچ‌گونه آسیبی به سلامت فرد وارد نکند. صنعت غذا به بررسی و بهبود روند تولید غذا، به منظور کاهش خطرات غذایی می‌پردازد و تلاش می‌کند غذایی که مورد استفاده مصرف کننده قرار می‌گیرد، برای مصرف مناسب باشد و کمترین میزان آلودگی را داشته باشد. مصرف‌کنندگان نیز نقش حیاتی خود را با افزایش دانش و به‌کارگیری اصول بهداشتی ‌ایفا می‌کنند. به همین منظور در اینجا از اولین زنجیره تولید غذا تا آخرین مرحله یعنی مصرف غذا، عوامل خطر را به طور خلاصه بیان می‌کنیم.
مزرعه و ایمنی غذایی
با پیش‌بینی افزایش جمعیت از
8/‌3 به 6/‌4 میلیارد نفر در دو دهه آینده، افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی و کاهش تلفات غذایی به دنبال حمله آفات، خشکسالی و... مورد توجه قرار گرفت. آفت‌کش‌ها وسیله لازم برای بیشتر کشاورزان هستند. تخمین زده شده است که بدون آفت‌کش‌ها حداقل 50 درصد محصول برداشت شده جهانی کاهش می‌یابد.
بیشترین مشکل با آفت‌کش‌ها، نتیجه استفاده نادرست از آنهاست به طوری‌که آنها در مقادیر بالاتر از استاندارد و در دوره‌های زمانی نامناسب استفاده می‌شوند. استفاده نامناسب از آفت‌کش‌ها، سلامت انسان و اکوسیستم را تهدید می‌کند.
امروزه روش‌های مناسب‌تری برای مبارزه با آفات به وجود آمده است. آفت‌کش‌هایی با قابلیت تجزیه سریع‌تر در محیط زیست و یا ‌ترکیبی از روش‌های شیمیایی، کشاورزی و بیولوژیکی برای کنترل آفات به شکل مطلوب و با حداقل اثر مخرب روی محیط زیست به وجود آمده است.
بیماری‌های مشترک میان حیوانات و انسان
حیوانات ممکن است حامل میکروب‌هایی باشند که عامل بیماری در انسان می‌شوند بدون ‌اینکه نشانه‌ای از بیماری در حیوان‌ ایجاد کنند. نمی‌توان تمامی ‌این میکروب‌ها را حذف کرد اما تولیدکنندگان می‌توانند تا حد زیادی خطرات را با دقت و وسواس زیاد، انجام دستورالعمل‌های بهداشتی مواد غذایی توصیه شده، واکسیناسیون و توجه به عملیات بهداشتی سخت در زمین زراعی و دامداری، به حداقل برسانند.
ایمنی غذایی و مارکت‌ها
آبروی شغلی تولیدکنندگان وابسته به کیفیت و سلامت محصول‌شان است. به همین دلیل بسیاری از سوپر مارکت‌ها و کارخانه‌های غذایی در خارج از کشور مصرف کنندگان را به انتقال نظرات و انتقادات‌شان تشویق می‌کنند. تاریخ مصرف را جدی بگیرید. بو، طعم و ظاهر محصولات تازه غالبا نشان دهنده کیفیت آنهاست.
بسته‌بندی‌های آسیب‌دیده خطری برای فساد و مسمومیت است و یا حداقل باعث کاهش زمان نگهداری محصول می‌شود. وجود چنین محصولاتی باید به فروشنده اطلاع داده شده و محصول دور ریخته شود.
در مکان‌های عمومی‌ این موارد باید رعایت شود:
غذاهای پخته و گرم را باید در دمای گرم نگهداری کرد. برای مثال در رستوران‌ها غذاهای از پیش پخته شده را باید در گرم‌کننده‌ها نگهداری کنند و غذاهای خام و غذاهایی را که سرد سرو می‌شود باید حتما در یخچال نگهداری شوند.
‌ در صورتی که غذا برای جذابیت، تزیین می‌شود مانند تهیه میز اردور، باید به دورچین غذاها دقت شود چراکه به‌طور معمول ‌این مواد خام مصرف می‌شوند. در مجالس و عروسی‌ها که میز اردور از اول تا آخر چیده شده و ساعت‌ها در دمای مناسب رشد میکروبی قرار دارد، این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد.
افرادی که از آلرژی‌های غذایی رنج می‌برند، در مکان‌های عمومی‌ باید بیشتر مراقب باشند.
ایمنی غذایی و غذاهای خیابانی
سازمان جهانی بهداشت، غذاهای خیابانی را به این صورت معنا می‌کند: نوشیدنی‌ها یا غذاهایی که به‌وسیله دست‌فروشان برای مصرف سریع بدون هیچ اقدام یا آماده‌سازی بیشتری تولید شده یا فروخته می‌شود.
افراد با سطح درآمد پایین و کسانی که وقت کمی‌دارند یا در طول روز بیرون از منزل هستند، بیشتر از‌این غذاها استفاده می‌کنند.
سطح تحصیلات پایین، اطلاعات پایین در زمینه بهداشت مواد غذایی و کیفیت پایین مواد اولیه از مشکلات مهم در ‌این زمینه هستند.
سازمان جهانی بهداشت، فائو و بسیاری از مراکز بهداشتی ملی، تلا‌ش گسترده‌ای را برای ارتقای بهداشت این مواد غذایی آغاز کرده‌اند.

تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com
ارسال دیدگاه