امروز جمعه 15 فروردین 1404
http://elmi.cloob24.com
0

آسیب و پارگی پرده بکارت

برخی فعالیت ها می تواند سبب آسیب و پارگی برگشت ناپذیر پرده بکارت شود.برخلاف تصور برخی که می پندارند پرده بکارت دختران در داخل واژن قرار دارد،پرده بکارت که از جنس دیواره واژن می باشد در بخش خارجی دستگاه تناسلی زنان قرار دارد و در دهانه واژن واقع شده است.پرده بکارت از نظر فرم در چند نوع می باشد که قبلا به آن اشاره شده است.

برخی فعالیت ها می تواند سبب آسیب و پارگی برگشت ناپذیر پرده بکارت شود از جمله:

-ورزش های سنگین از جمله ژیمناستیک

-انجام نزدیکی و فعالیت جنسی با مرد – دخول آلت تناسلی

-عمل خودارضایی اگر همراه با داخل کردن یک شئی به داخل واژن باشد می تواند سبب پارگی و آسیب پرده بکارت شود.

-برخی نیز بطور مادر زادی با مشکل آسیب یا حتی نبود پرده بکارت مواجه هستند.

-تصادف نیز می تواند سبب آسیب و پارگی پرده بکارت شود.

-عملهای لگنی وخیم

قابل توجه اینکه تمامی مسائل ذکر شده بالا در مورد آسیب و پارگی پرده بکارت توسط پزشک قابل معاینه و تشخیص صد در صد می باشد.

پرده بکارت بافتی بسیار حساس و نازک دارد و با کوچکترین تحریک آسیب پذیر می باشد. گرچه تحریکات کوچک و مختصر آسیب کامل به پرده بکارت نمی رساند ولی همین آسیب جزئی برگشت ناپذیر و قابل تشخیص است و سبب حساس شدن آن و احتمال پارگی پرده بکارت وجود دارد.

منبع:pezeshkan.org

0

درباره پرده بکارت چه می دانید؟

پرده بکارت،در نظر مردها از قدیم چیزی رازآلود و خیال انگیز بوده است. خیلی ها آن را مهر طبیعت بر سند مهر مرد می شمردند که تازگی و معصومیت عروسشان را تضمین می کرد. اما چند و چون آن در هاله ای از ابهام بود و با توجه به فرهنگ حجب و حیا، کسی نیز درباره ویژگی های آن زیاد نمی دانست. و همین عدم شناخت در بعضی مواقع منجر به مشکلات جدی و حتی تراژدی می گردید.

امروزه به یمن پیشرفت های علمی و تغییرات فرهنگی،اطلاعات ما درباره این موضوع بیشتر و نگاهمان به واقع بینی نزدیک تر شده است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از مجله پزشکی مادرپرده بکارت در حقیقت یک غشای نازک، همراه با سوراخ یا سوراخهایی برای عبور جریان خونریزی عادت ماهیانه از درون آن، و چیزی که بطور مشخص ورودی واژن زنان رو مسدود کرده است.این که موجودیت و مفهوم پرده بکارت چیست یکی از اسرار جاودانه و نهفته در بدن زنان است.

بعضی ها مادرزاد پرده بکارت ندارند، بعضی دیگر پرده بکارت شان بدون سوراخ است، درحالیکه برخی دیگر پرده های بسیار ضخیمی دارند که ممکن است برای پاره کردن پرده بکارت، کمک پزشک مورد نیاز باشد تا از بروز درد در هنگام ارتباط جنسی جلوگیری شود، این شیوه را بریدن پرده بکارت می نامند.طی اولین دخول، پرده بکارت در چند جا پاره شده و به چند قطعه تقسیم می شود، غالبا تا زمانی که زن، نوزادی به دنیا بیاورد باقیمانده پرده در دهانه واژن وجود خواهد داشت.

انواع مهم پرده عبارتند از:


1- پرده بکارت بدون منفذ
2- پرده بکارت مثلثی
3- پرده بکارت نوع حلقوی(قابل اتساع و غیرقابل اتساع)
4- پرده بکارت نوع هلالی
5- پرده بکارت نوع پل دار(دو تکه)
6- پرده بکارت نوع غربالی
7- پرده بکارت نوع زبانه دار
8- پرده بکارت نوع دندانه دار
9- عدم وجود پرده بکارت به طور طبیعی
10- پرده بکارت بسیار سخت و سفت

ترمیم پرده بکارت

از آنجا که پرده بکارت می تواند دارای اشکال مختلف باشد، باید دریافت که بازبینی آن نمی تواند دلیل محکمی برای اثبات این مورد باشد که فرد دارای رابطه جنسی بوده است یا خیر. این قضاوت نادرست می تواند افرادی را هم که پرده بکارت آنها در اثر فعالیتهای ورزشی،خودارضایی، استفاده از تامپون، کشیدگی بیش از حد، نبود مادر زادی، تستهای پزشکی و غیره دچار آسیب گردیده، به دردسر اندازد. حتی بسیاری از مدارک از این حکایت می کنند که پارگی پرده بکارت در اثر کشیدگی بیش از حد در فعالیتهایی مانند رقص، ژیمناستیک و یا اسب سواری نیز شایع است.


ترمیم پرده بکارت دختران
کافی است زنانی که اصطلاحا پرده بکارت خود را از دست داده اند، نیم ساعت قبل از رابطه جنسی در شب عروسی، این دارو را به صورت شیاف استعمال کنند تا اثرات معجزه آفرین آن را ببینند. این شیاف، در دمای درونی بدن، پوسته ژلاتینی خود را پاره می کند و محتوی آن به صورت مایع قرمز رنگی از واژن خارج می شود.
به گزارش سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مجله پزشکی آکادمی “اوترخت”، ”اینه که فان سومرن”، متخصص بیماری های زنان در آدکامی پزشکی در شهراوترخت (هلند)سازنده این دارو است. و در گفتگو با مجله پزشکی آکادمی “اوترخت” می گوید: “در سال حدود 20نفر به من مراجعه می کنند که خواهان ترمیم پرده بکارت خود هستند. همکاران من در سایر شهرها نیز مراجعین زیادی برای ترمیم پرده بکارت دارند.

ترمیم پرده بکارت

متناسب با این که وضعیت مراجعین چه باشد، در مورد ترمیم پرده بکارت تصمیم می گیرم. برخی را ترمیم و حدود نیمی از موارد را نیز رد می کنم. مثلا اگر دختری مورد تجاوز واقع شده باشد و آینده اش به خاطر این مساله به خطر افتد، عمل ترمیم پرده بکارت را انجام می دهم.

اما زمانی که زنی مراجعه می کند و می گوید که پس از طلاق و برای ازدواج دوم می خواهد پرده بکارت خود را ترمیم کند، با تقاضایش مخالفت می کنم.”برای این دسته از زنان نیز راه حل دیگری در نظر گرفته شده است که همان استعمال داروی معجزه آفرین باکرگی است. از دیرباز و در سنن گوناگون، ظهور قطرات سرخ رنگ بر ملحفه ها، در شب عروسی شادی آفرین بوده است.

نمایش پارچه ای با لکه های خون، با هلهله و “کل کشیدن” زنان خانواده همراه می شده است. این در حالی است که تنها در 60درصد موارد، در اولین رابطه جنسی، جداره واژن خراش بر می دارد و چند قطره ای خون می آید. با این وجود، در برخی موارد همان چند قطره، ناجی جان عروس است.
امروزه رد پای این گونه سنن به کشورهای اروپائی نیز کشیده شده است. حاملین این سنن نیز عمدتا مهاجرین اند. “اینه که فان سومرن” در این مورد می گوید: ” بیشتر مراجعه کنندگان من را دختران مراکشی و ترک تشکیل می دهند. اما گاهی اوقات زنان هلندی نیز به من مراجعه می کنند. اما این دسته، زنانی هستند که به اسلام گرویده اند و برای ازدواج و یا روابط جدیدشان، خواهان ترمیم پرده بکارت اند.”


به گفته “اینه که فان سومرن”، جامعه علمی و پزشکی هلند، انجام این عمل را بیهوده می داند چرا که هیچ ضرورت پزشکی و علمی در آن نیست. این عمل جراحی در کلینیک ها ی خصوصی صورت می گیرد.ممنوعیت ترمیم پرده بکارت تا کنون چندین بار در هلند مورد بحث واقع شده است.


“اینه که فان سومرن” می گوید: ” قبل از این که سفارش ساخت این قرص ترمیم پرده بکارت را به داروخانه ها بدهم، تصمیم ام را با کمیسیون ویژه ای که مربوط به بررسی درجه اخلاقی و عرفی موضوع است، در میان گذاشتم. آنها ابتدا گفتند که ساخت و استفاده چنین قرصی از نظر اخلاقی به معنای مشارکت در فریب افرادی (مردانی)است که پس از دیدن مایع قرمز رنگ بر ملحفه های شب زفافشان، فکر می کنند زنشان باکره بوده است. اما من توانستم کمیسیون را قانع کنم که نجات زنی که ممکن است به خاطر باکره نبودن جانش را در قتل ناموسی از دست بدهد، مهم تر از این حرفهاست.”
علاوه بر این، “اینه که فامن سومرن” با نقد دیگری نیز مواجه است و آن این که این گونه اقدامات و ارائه این گونه خدمات موجب حفظ سنن ارتجاعی می شوند. پاسخ وی به این گونه انتقادات این است: “بله درست است، به این ترتیب ما این سنن را حفظ کرده ایم اما زمان حفظ این سنن، چشمکی هم چاشنی آن می کنیم.”
منبع:salamatnews.com

0

تعمیرات منزل: اساساً تعمیرات ساختمان به منظور جلوگیری از به هدر رفتن منابعی که هزینه ی سنگینی را هم به ما تحمیل می کند و از طرفی امنیت جانی و رفاهی ساکنان را هم به خطر می اندازد صورت می گیرد. عمده دلایل بروز خرابی ر ساختمان معمولا به نشست ساختمان بر می گردد، یکی از معمولی ترین این خرابی ها ترک های روی دیوار هستند که با دانستن چند نکته می توان به راحتی آن ها را تعمیر کرد، البته روی صحبت ما بیشتر با ترک های کم عمق و به اصطلاح مویی است برای ترک های عمیق تر بهتر است با یک مهندس سازه و یا اهالی فن مرتبط با این حوزه مراجعه کنید.

در این مطلب می خواهیم به شما بگوییم که چگونه می توانید ترک ها را از بین ببرید و همچنین می خواهیم ایده هایی را به شما نشان دهیم که به وسیله ان ها می توانید ترک ها را مخفی کنید و سطح دیوارتان را ظاهری مناسب ببخشید. پس باچیدانه تا انتهای مطلب همراه باشید.

1. ترک های دیوار را تعمیر کنید

تر ک ها ممکن است در قسمت های مختلفی مانند تقاطع دیوار ها، بالای نعل درگاه ها، زیر پنجره ها و دیوار شومینه و بخاری و دیوارهایی که با فضاهای مرطوب در ارتباط هستند به وجود بیاید. برای هر کدام از این ترک ها راه کارهای تخصصی وجود دارد اما پایه و اساس همه آن ها همان چیزی است که ما در ادامه می خواهیم به آن ها بپردازیم با این روش شما می توانید ترک های عادی به وجود آمده در دیوار های تان را تعمیر کنید.

مواد لازم:

  • بتونه (دقت کنید که بتونه ها باید متناسب با جنس دیوارتان انتخاب شوند. اگر دیوارتان دارای رنگ روغن است بتونه آن با دیوار هایی که رنگ پلاستیک دارند فرق می کند.)
  • کاردک
  • سنباده
  • رنگ

با استفاده از لبه های تیز کاردک داخل ترک ها را تمیز کنید و اگر مواد اضافه ای به غیر از مواد و مصالح دیوار درون آن وجود داشت آن را خارج کنید.

به وسیله سنباده سطح ترک ها را یک دست و یکنواخت کنید دقت در این کار باعث می شود تا نتیجه نهایی کارتان هم یک دست و بدون ناهمواری های اضافی باشد.

با استفاده از کاردک لایه ای از بتونه ها را روی سطح ترک ها بکشید باید به مقداری که از بتونه ها را بر می دارید دقت کنید اگر میزانشان زیاد باشد خود این بتونه ها هم می توانند مشکل ساز باشند.

بعد از خشک شدن بتونه ها روی ان ها را با سنباده بکشید تا سطحی یک دست و یکنواخت حاصل شود. بعد از ان می توانید روی قسمت بتونه شده را رنگ کنید.

در این قسمت با هم ایده های دکوراسیونی ر ا بررسی می کنیم که به وسیله ان ها می توان دیوارهایی که ترک آن ها تعمیر شده است و رنگ آن با بقیه قسمت ها فرق می کند را پوشش داد.

2. ترک های دیوار را باکاشی استخری بپوشانید

برای این که بتوانید ترک ها را بپوشانید و از بروز دوباره آن ها جلوگیری کنید می توانید از کاشی های استخری که دارای رنگ های متنوع زیاد و همچنین مقاومت بالایی هستند استفاده کنید.

3. استفاده از سنگ های آنتیک برای تزیین دیوار ها

سنگ های آنتیک هم گزینه دیگری هستند که اگر به صورت منظم و مرتب استفاده شوند نمای زیبایی را روی دیوار خانه پدید می آورند. این سنگ ها به دلیل مقاومت بالا هم در مقابل نشست ساختمان و هم در مقابل رطوبت مقاوم ترند به همین دلیل برای دیوارهایی که ترک می خورند بسیار مناسب تر هستند.

4. پوشاندن ترک دیوار با کاشی های نقش برجسته

کاشی های هم در برابر حرارت و رطوبت که از عوامل ترک خوردن دیوار هستند مقاوم اند و همین مساله باعث می شود تا بتوان از آن ها برای دیوارها استفاده کرد ضمن آن که زیبایی این کاشی ها هم می تواند بر دکوراسیون داخلی خانه تان هم تاثیر گذار باشد.

5. پوشاندن ترک دیوار در حمام و سرویس بهداشتی

برای فضاهای مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی عموما از سنگ استفاده می شود. چرا که هم ضد آب هستند و هم مقاومت بیشتری در برابر فرسایش های عمومی دارند که همین نکته آن ها را تبدیل می کند به یکی از بهترین گزینه ها برای دیوار های پر ترک.

دیگر مطالب تعمیراتی در چیدانه: تعمیرات کوچک برای تغییرات بزرگ در دکوراسیون منزل!
روشی برای تعمیر شیر آب، به سادگی!
چگونه کفپوش های لمینیتی را به آسانی نصب کنیم؟
به راحتی شوفاژهای خانه را هواگیری کنید!
راه حلی آسان برای پوشاندن سوراخ های دیوار
خودتان بسازید: درب های کهنه را نو کنید!
رفع نم و رطوبت دیوار و سقف ساختمان
ویدئو: تعویض پمپ سیفون به سادگی

به ما بگویید آیا مطالب تعمیراتی برای تان جالب هستند دوست دارید در رابطه با کدام یک از تعمیرات منزل بیشتر بدانید؟ نظرات خود را با ما در بخش مشاوره دکوراسیون در میان بگذارید.

0

علل ترک خوردن گچ کاری

می خورد و شکل بسیار بدی به محل آن می دهد این ترک خوردگی می تواند به دلایل زیر باشد:

1-اگر در موقع ساختن ملات گچ مقدار گچی را که در آب می ریزیم ازحد معینی کمتر باشد (درصد وزن آب نسبت به گچ زیاد باشد)بطوریکه گچ نتواند پس از انبساط حجم آب مصرف شده در ملات را پر کند در نتیجه گچ پس از خشک شدن تقلیل حجم داده و می ترکد.

2- اگر کلفتی ملاتی (ضخامت ملات گچ و خاک و یا گچ) که روی دیوار می کشیم از 8-7 سانتیمتر بیشتر باشد و آنرا در یک نوبت بکشیم لایه های روئی گچ دراثر مجاورت با هوا به فوریت خشک می شوند در حالی که هنوز لایه های درونی مرطوب هستند و اگر این لایه ها هم بخواهند خشک شوند یعنی آب آنها تبخیر شود ناچارا ً باید درسطح گچ کاری ترکهایی ایجاد شود تا امکان خروج بخار آب لایه های زیرین حاصل شود.

3- اگر درفصل سرما و درجات زیر صفر اقدام به گچ کاری بنمائیم و آب ملات گچ قبل از انبساط و سخت شدن گچ یخ بزند فعل و انفعالات شیمیائی برای سخت شدن در ملات متوقف می شود. پس از آنکه یخ ذوب شد گچ فاسد شده و دیگر به انبساط خود ادامه نمی دهد در نتیجه در سطح گچ کاری شده ترک خوردگی مشاهده می گردد.

4- بعضی از ترکها درگچ کاری بعلل فوق نبوده و در اثر نشستهای ساختمان بوجود می آید، این نوع ترکها معمولا ًبا زاویه 45 درجه نسبت به افق ظاهر می شود.

5- درصورتی گچ روی بتن CLC یا کفی اجرا شود (به علت جمع شدگی این نوع بلوکها در طول زمان)

6- درصورتی که ملات گچ قبل از رسیدن به گیرش اولیه روی دیوار کشیده شود گچ ترک می خورد زیرا قبل از واکنش گچ با آب، دیوار آب ملات را جذب کرده و باعث ایجاد جمع شدگی در ملات می گردد.

7- اجرای گچ روی یونولیت به علت اختلاف ضریب انبساط حرارتی گچ با یونولیت

8 - ترک دیوار یا سقف به علت عدم وجود درز حرارتی در سازه و یا ساختمان

0
از ویکی‌پدیا، دانشنامه آزاد

حجامت یا کوزه‌اندازی تر به یک روش درمانی سنتی عربی و موجود در طب اسلامی گفته می‌شود که برگرفته از روش قدیمی‌تر کوزه‌اندازی تر در طب سنتی چین است. در طب سنتی کاپینگ یا کوزه‌انداختن به معنی ایجاد خلا بر روی نقاط خاصی از پوست بدن با وسیله‌ای همچون بادکش است که برای رسیدن به اثرات درمانی خاصی انجام می‌شود. در حجامت یا کاپینگ خیس قبل از ایجاد خلا خراش‌هایی روی سطح پوست ایجاد می‌شود تا ایجاد خلا منجر به خروج خون از بدن شود. کاپینگ از روش‌های باستانی درمان است که علاوه بر چین در یونان نیز توسط بقراط به عنوان یک روش درمانی ذکر شده است. کاپینگ تر علاوه بر جهان اسلام، در اروپا نیز تا قرن 18 مورد استفاده بوده ولی با فراگیر شدن دانش پزشکی، این روش نیز به تدریج مهجور شده است. امروزه، حجامت در کشورهای عربی و مسلمان مقبولیت بیشتری دارد. مقبولیت حجامت در میان مسلمانان ناشی از حدیث‌هایی است که از پیامبر اسلام در توصیه به حجامت نقل شده است.

تاریخچه

استفاده از حیوانات برای ایجاد اثر مَکِشی روی پوست جزو اولین روش های ابداعی بشر در امر درمان است. ساده‌ترین کاربرد آن مکش چرک یا سم و نیش حیوانات بوده است. شواهد این نوع کاپینگ در تمامی نقاط جهان یافت شده است. اما قدیمی‌ترین شواهد مستند مبتنی بر استفاده از کاپینگ در پزشکی به مصر باستان (1500 قبل میلاد)بازمی‌گردد. پس از آن شواهد این روش درمانی در نوشته‌های چینی در هزار سال قبل از میلاد یافت شده است. کاپینگ به عنوان بخشی از طب سنتی چین و در قلمرو طب سوزنی امروزه نیز کاربرد دارد. در قرن هفتم قبل از میلاد در لوحه‌های خط میخی یافت شده از امپراتوری آشور نیز از کاپینگ یاد شده است و پس از آن بقراط در قرن پنجم قبل از میلاد از این روش درمانی نام برده است.

حجامت و علم پزشکی

گسترش انجام حجامت و خونگیری در طب اسلامی و غربی بر پایه طب اخلاطی که بیماری‌ها را ناشی از اختلال در اخلاط چهارگانه بدن یعنی خون، بلغم، صفرا و سودا می‌دانست است. بر این اساس بیماری‌های ناشی از ازدیاد خون با حجامت درمان می‌شدند. استفاده از اخلاط چهارگانه برای توضیح و درمان بیماری‌ها که به عنوان یکی از حیاتی‌ترین پایه‌های طب فرض می‌شد در قرن نوزدهم با انجام آزمایش‌های علمی و راهیابی روش علمی در طب کم‌کم به فراموشی سپرده شد. با این حال این نوع نگرش به بیماری‌ها و درمان هنوز در قرن 21 هم پیروانی دارد.

تحقیقات علمی

در مارس 2011 سه بررسی در مورد اثرگذاری بادکش و حجامت انجام شد که در دو مورد از آنها شواهدی از اثربخشی این روش در تسکین درد زمانی که به عنوان مکمل داروهای متعارف استفاده شوند، دیده شد.

مدافعان حجامت ادعا می‌کنند که حجامت درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌های مختلف است و حتی در پیشگیری از بیماری‌ها اثر دارد. این بیماری‌ها شامل چربی بالای خون، دردهای عضلانی، کمردرد، سردردهای عصبی و میگرنی، بیماری‌های پوستی شامل آکنه، پسوریازیس، حساسیت‌های دارویی، غذایی، فصلی، اعتیاد به مواد مخدر، عوارض بیماری‌های انسدادی عروق کرونر، عوارض بعد از یائسگی (منوپوز)، دردهای قاعدگی در زنان (دیسمنوره)و برخی بیماری‌های عفونی، هورمونی و غدد است. در مورد مفید بودن حجامت در بهبود این بیماریها هیچ تحقیق مستقلی تاکنون ارائه نشده‌است.

یکی از مشکلاتی که نتایج مطالعات انجام شده در مورد حجامت را کم ارزش می‌سازد عدم استفاده از روش درمانی مشابه در گروه کنترل است تا اثر تلقین (پلاسبو)در مطالعات حذف شوند. لذا نتایج مثبت درمانی به دست آمده در مطالعات انجام شده را می‌توان به اثر تلقین نسبت داد. به خصوص ایمان داشتن به روش درمانی در مؤثر بودن آن روش بسیار مهم است.

در آزمایش علمی که بر روی 70 بیمار مبتلا به سردردهای مزمن صورت گرفت نتایج نشان داد گروهی از بیماران که عمل حجامت را انجام داده بودند شدت سردرد در آنها حدود 66 درصد در سه ماه بعد کاهش یافته بود. همچنین بیمارانی که حجامت کرده بودند روزهای کمتری را نسبت به سایر بیماران از مرض سردرد رنج می‌بردند. بررسی‌هایی در مورد اثربخشی حجامت بر کمرددرد و سردردهای عصبی و میگرنی وجود دارد که نشان می‌دهد این روش بر کاهش اینگونه دردها تأثیر داشته است.

عوارض جانبی حجامت

انتقال بیماریهای عفونی مثل ایدز و هپاتیت

خونریزی و عوارض ناشی از آن (بیماریهای قلبی عروقی در افراد مستعد و.)و ایجاد یا تشدید کمخونی در صورت ایجاد خراش‌ها پوستی بیش از حد مجاز

اسکار یا اثر زخم در روی بدن در صورت ایجاد شکاف‌های‌های خطی توسط تیغ (درحجامت سوزنی (ایجاد زخم با نوک تیغ حجامت)جای زخم کوچک بوده و پس از مدتی اثر آن ناپدید می‌شود)

افزایش ریسک بروز لخته‌های خونی، (سکته مغزی در پی حجامت در گردن)به همین دلیل متخصصان حجامت توصیه می‌کنند بعد انجام حجامت شخص دراز نکشد و حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی همچون دویدن انجام دهد تا احتمال بروز لخته کاهش یابد.(در منابع طب سنتی هم انجام حجامت در گودی پشت گردن به شدت منع شده و خطر دیوانگی برای آن ذکر شده است)

هموفیلی اکتسابی

حجامت در ایران

با فراگیر شدن پزشکی در برخی جوامع اسلامی، حجامت در این کشورها نیز تقریباً مهجور گردید. در ایران به دلیل خطرات بالقوه آن از قبیل انتقال عفونت، خطر خونریزی و.، با مصوبه معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورخ 23 شهریور 1377، انجام حجامت بدست پزشکان در مطب‌ها ممنوع شد که این بخشنامه به دلیل مغایرت با شرع بر اساس نظر فقهی شورای نگهبان با حکم دیوان عدالت اداری در 17 تیر 1380 لغو شد.

با این حال بسیاری از پزشکان نسبت به استفاده از حجامت هشدار داده‌اند. ایرج فاضل در این مورد در گفتگو با اطلاعات گفته است:

امروز حجامت هیچ پایه و اساس علمی ندارد و کسانی که آن را ترویج می‌کنند، قصد سوءاستفاده دارند و باید از فعالیتشان جلوگیری شود. مردم اگر اقدام به حجامت می‌کنند، باید عواقب احتمالی آن از جمله ابتلا به هپاتیت، ایدز و دیگر بیماری‌های عفونی را نیز بپذیرند.

سازمان انتقال خون ایران از دریافت خون افراد حجامت‌کننده تا یک سال پس از حجامت به علت احتمال انتقال بیماری‌های منتقله از خون، خودداری می‌کند. به گفته مدیر سازمان انتقال خون «طبق مقررات سازمان که مقررات جهانی است، ما نمی‌توانیم از فرد حجامت کننده خون بگیریم، چون خون او برای مصرف سالم نیست و حداقل باید یک سال از انجام حجامت او گذشته باشد. سازمان انتقال خون ایران صددرصد با حجامت مخالف است و به عنوان یک دستور حکومتی باید جلوی آن گرفته شود. وزارت بهداشت تحت فشار دادگاه مجبور به دادن مجوز شده است و به رغم سختگیری‌هایی که در حال حاضر صورت می‌گیرد، همچنان مجوز صادر می‌شود.

سازمان انتقال خون ایران با توجه به این احتمال در صورت انجام حجامت تا یک سال فرد را معاف از اهدای خون می‌نماید.

همچنین موسسه تحقیقات حجامت ایران برای پژوهش در این زمینه دایر گردیده است. نیز شروع به انجام طرح‌های تحقیقاتی در این زمینه کرده است.

0

از ویکی‌پدیا، دانشنامه آزاد

روغن نخل یا روغن پالم

نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود.

به‌کارگیری روغن نخل برای تولید سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن شده‌است. کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است.

که نوع درجه یک آن روغن نخل elaeisguineesis آفریقایی و به میزان کمتر روغن نخلoleiferaelaeis آمریکایی است.

رنگ روغن نخل در حالت طبیعی، به علت مقدار بالای بتاکاروتن، قرمز است. به همین علت، روغن هسته نخل با روغن هسته سایر میوه‌های مشابه اشتباه نمی‌شود. تفاوت‌ها در رنگ (روغن هسته پالم خام فاقد کروتنوئید است و قرمز نیست)و در مقدار چربی اشباع شده است در حالی که روغن قشر میانی میوه خرما 41٪ اشباع است و روغن هسته خرما و نارگیل 81٪ و 86٪ اشباع هستند.

روغن نارگیل همراه با روغن خرما یکی از معدود چربی‌های گیاهی بسیار اشباع شده‌است که در دمای اتاق نیمه جامد است که شامل چندین چربی اشباع و غیر اشباع به صورت گلیسیرین (0٫1٪اشباع)و میرستات (1٪ اشباع)و پالمیتات (44٪ اشباع) و استئارات (5٪اشباع)و اولئات و لینولئات و آلفا لینولئیک می‌باشد.

مثل همه روغن‌های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست، اگر چه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDL را افزایش می‌دهد.

روغن نخل یک ماده رایج برای پخت‌وپز در کمربند استوایی، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و بخش‌هایی از برزیل است. در دیگر نقاط جهان برای پایین آوردن هزینه‌ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع)محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده می‌شود. روغن نخل به عنوان یک جایگزین مناسب برای چربی‌های ترانس یافت شده است. با این حال مطالعاتی در سال 2009 انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی (به دلیل داشتن چربی‌های ترانس)برای افراد با سطح بالای LDL نباشد. استفاده از روغن نخل نگرانی‌هایی را برای گروه‌های فعال محیط زیست نیز ایجاد کرده‌است.[oil] میزان زیاد روغن‌ها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده‌است که این منجر به از بین رفتن جنگل‌های اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است؛ و این باعث از بین رفتن میزان قابل توجهی از زیستگاه اورانگوتان شده به ویژه دو گونه اورانگوتان سوماترایی که در معرض انقراض قرار گرفته‌اند.

در سال 2004 برای رسیدگی به این نگرانی‌ها میز گردی تحت عنوان RSPO برای کار با صنعت روغن نخل تشکیل شد. علاوه بر این در سال 1992 در پاسخ به نگرانی در مورد جنگل زدایی دولت مالزی متعهد به افزایش محدودیت مزارع روغن نخل با حفظ حداقل نیمی از زمین کشور به عنوان پوشش جنگلی شده‌است.

تاریخچه

استفاده بشر از روغن نخل به بیش از 5000 سال می‌رسد در اواخر s1800 باستان شناسان یک ماده‌ای را کشف کردند و به این نتیجه رسیدند که روغن نخل اصلی در یک قبر به قدمت 3000 سال قبل از میلاد وجود دارد. اعتقاد بر این است که بازرگانان غرب روغن نخل را به مصر می‌آوردند. روغن نخل guineensis elaeis به مدت طولانی در غرب و کشورهای آفریقای مرکزی به رسمیت شناخته شده و به طور گسترده‌ای به عنوان روغن پخت‌وپز استفاده می‌شود. تجار اروپایی گاهی با غرب آفریقا برای خریدار روغن پالم پخت‌وپز تجارت می‌کنند. روغن نخل یک کالای بسیار متداول برای تجار بریتانیایی است. به عنوان روان‌کننده‌های صنعتی برای ماشین آلات در طول انقلاب صنعتی بریتانیا استفاده می شده. روغن نخل اساس تشکیل محصولات صابونی مثل: اهرم برادران (در حال حاضر یونیلور)، صابون سان لایت و برند پالمولیو آمریکا است. در حدود سال 1870 صادرات اولیه روغن نخل از برخی از کشورهای غرب آفریقا مانند غنا و نیجریه صورت گرفت. اگر چه این کار از کاکائو در سال s1880 پیشی گرفته بود.

مواد تشکیل دهنده غذا

بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی روغن نخل هستند. سرویس تحقیقات کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)می‌گوید که روغن پالم یک جایگزین سالم برای چربی‌های ترانس نیست.

روغن پالم

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسیرین مثل همه چربی‌ها تشکیل شده‌است. بر خلاف تمام چربی‌ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از پالمیتیک اسید (همان اسید چرب اشباع c16) گرفته‌است. اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. روغن نخل خام قسمت اعظمی از منابع طبیعی Tocotrienol و بخشی از خانواده Uite است. به گفته سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف پالمیتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه‌بندی قرار می‌دهند. چربی‌های ترانس نیز در دمای اتاق جامد هستند. غلظت تقریبی اسیدهای چرب در روغن پالم در جدول زیر ذکر شده‌است:

اسیدهای چرب موجود در روغن پالم

روغن نخل قرمز

روغن نخل قرمز نام خود را از مشخصه قرمز تیره رنگ که از کاروتنوئیدها مثل الفا کاروتن، B کاروتن، لیکوین گرفته است. مانند مواد طبیعی مثل گوجه فرنگی، هویج و سایر میوه‌ها و سبزی‌ها که سرشار از رنگ هستند. روغن پالم قرمز حاوی حداقل 10 نوع کاروتنوئید دیگر به همراه توکوفرون‌ها و (اعضای خانواده uite 10 OQ)، فیتوسروت‌ها و گلیکولیپیدها است. در یک مطالعه حیوانی در سال 2007 دانشمندان در افریقای جنوبی دریافتند که مصرف روغن نخل قرمز در یک رژیم غذایی پر کلسترول به طور قابل توجهی موجب کاهش فسفوریلاسیون p38.map در قلب موش صحرایی می‌شود. در اواسط s1990 روغن پالم قرمز که سرد نشده شده و در بطری ریخته شده بود به عنوان روغن پخت‌وپز استفاده می‌شد. و در سس مخلوط می‌شد همچنین به عنوان روغن سالاد استفاده می‌شد. آنتی اکسیدان‌های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می‌شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می‌گردید. مطالعاتی در سال 2009 میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می‌شود. این مطالعات نشان داد که بالاترین میزان انتشارacrolein از روغن آفتابگردان اشباع شده (دانشمندان روغن قرمز پالم را به عنوان اشباع نشده تک زنجیره‌ای monounsaturated مشخص کرده‌اند)و پایین‌تر از آن پالم و روغن زیتون است. سازمان بهداشت جهانی میزان قابل مصرف acrolein از راه دهان را دوز/mg 5/7 در هر kg از وزن بدن تثبیت کردند. اگر چه acrolein در سرخ کردن به وجود می‌آید میزان آن تنها چند میکروگرم در هر کیلوگرم می‌باشد. مطالعاتی در سال 2011 نشان داد احتمال به خطر انداختن سلامتی توسط acrolein در غذا کم است.

روغن خرما تصفیه شده

پس از آسیاب کردن، محصولات مختلف پالم با استفاده از فرایندهای تصفیه ساخته می‌شود. اول جزء به جزء است. به همراه تبلور و فرایندهای جداسازی برای به دست آوردن قسمت جامد (استئارین)ذرات مایع (اولئین)سپس ذوب و جداسازی صمغ و حذف ناخالصی است؛ بنابراین روغن در این حالت فیلتر و سفید شده است. تصفیه فیزیکی شامل حذف بو و رنگ برای تولید روغن پالم تصفیه شده و سفید شده و بدون بو.RBDPO و اسیدهای چرب آزاد در ساخت پودر لباس شویی ساخت صابون و سایر محصولات استفاده می‌شود.RBDPO اساس ساخت روغن پالم جامد در بازار کالا جهان است. بسیاری از کمپانی‌ها به طور جداگانه برای تولید روغن پالم اولئین برای پخت‌وپز یا برای سایر تولیدات اقدام کردند.

سایر کاربردها

کره جایگزین: بسیاری از غذاهای فراوری شده به عنوان یک جزء ترکیبی حاوی روغن خرما هستند. در بالاترین درجه اشباع طبیعی، روغن پالم در دمای اتاق در مناطق معتدله جامد است؛ و این باعث می‌شود که یک جایگزین مناسب و ارزان برای کره در محل‌هایی که استفاده از چربی جامد مطلوب است باشد. مانند ساخت خمیر شیرینی و غذاهای پخته: در این مورد این محصول از سایر جایگزین‌های چربی ترانس نیمه هیدروژنه کمتر برای سلامتی خطرناک است.

اسیدهای چرب

چربی‌ها و روغن‌ها به وسیله هیدرولیز یا تحت شرایط اولیه صابون سازی محصول اسیدهای چرب، با گلیسیرین «گلیسرول» به عنوان یک محصول جانبی از هم جدا می‌شوند. بسته به نوع روغن یا چربی اسیدهای چرب به انواع مختلفی در طول زنجیره کربنی از C4 تا C18 تقسیم می‌شوند.

سوخت زیستی

روغن نخل را می‌توان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی)که آن هم معمولاً به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد. روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولاً برای ساخت بیودیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوخت‌ها مخلوط می‌شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N14212 اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال 2011 فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد. موضوع زباله‌های آلی است که در هنگام تولید روغن نخل ایجاد می‌شود؛ که شامل پوسته روغن نخل و خوشه‌های میوه روغن نخل است که می‌تواند برای تولید انرژی استفاده شود. این مواد زائد می‌تواند به پلت‌هایی برای استفاده سوخت زیستی تبدیل شوند علاوه بر این روغن پالم استفاده شده برای سرخ کردن غذا را می‌توان به متیل استرها برای سوخت زیستی تبدیل کرد. روغن پخت‌وپز برای بهبود شیمیایی در ایجاد یک بیودیزل شبیه به دیزل نفتی استفاده می‌شود. استفاده از روغن پالم در تولید بیو دیزل باعث نگرانی‌هایی در زمینه ارجعیت سوخت نسبت به نیاز به غذا شده است که این منجر به سوء تغذیه در کشورهای در حال توسعه می‌شود. با توجه به گزارش‌ها انتشار یافته در سال 2008 مبنی بر بررسی‌های تجدید پذیر و انرژی پایدار روغن نخل به عنوان یک منبع پایدار برای غذا و سوخت زیستی مشخص شد. تولید روغن بیو دیزل پالم به عنوان تهدیدی برای تأمین روغن پالم خوراکی مطرح نیست. با توجه به مطالعاتی که در نشریه علوم و سیاست محیط زیست در سال 2009 منتشر شد. بیودیزل پالم ممکن است تقاضا را برای روغن پالم در آینده افزایش دهد و منجر به گسترش تولید روغن پالم و در نتیجه افزایش عرضه مواد غذایی شود.

ناپالم (ماده آتش زا)

نمک‌های آلومینیوم اسید پالمتیک و اسید نفتنیک در طول جنگ جهانی دوم برای تولید بمب ناپالم با هم ترکیب شده بودند (نفتنات آلومینوم و پالمتیات آمونیوم).

فروش

با توجه به مجله تجارت جهانی نفت هامبورگ در سال 2008 تولید جهانی روغن‌ها و چربی‌ها 160 میلیون تن بوده است. روغن پالم و روغن هسته پالم به طور مشترک بیشترین بخش را شامل می‌شد. در حدود 48 میلیون تن یا %30 از کل تولید. روغن سویا نیز حدود 37 میلیون تن (23٪)و در حدود %38 روغن‌ها و چربی‌های تولید شده در جهان در سراسر اقیانوس حمل می‌شود. از 3/60 میلیون تن روغن و چربی‌های صادر شده در جهان، روغن پالم و روغن هسته پالم نزدیک به %60 مالزی و 45٪ از سهم بازار و بخش عمده از تجارت روغن پالم شامل می‌شود.

مقررات خاص مواد غذایی

در حال حاضر از روغن پالم به عنوان یک «روغن گیاهی» یا یک «چربی گیاهی» بر روی برچسب‌های مواد غذایی در اتحادیه‌اروپا (EU)ذکر شده‌است. اتحادیه‌اروپا اعلام داشته که از سال 2015 در بسته‌بندی مواد غذایی اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده را نخواهد داد. در نتیجه تولیدکنندگان مواد غذایی ملزم شده‌اند که نوع خاص «چربی گیاهی» مورد استفاده را از جمله روغن پالم ذکر کنند.

تولیدات کشور

اندونزی: اندونزی بزرگ ترین تولید کننده روغن نخل فراتر از مالزی در سال 2006 است که تولید آن بیش از 9/25 میلیون تن است. اندونزی انتظار دارد که تا پایان سال 2030 تولید خود را دو برابر کند. در پایان سال 2010٪60. به صورت روغن نخل خام صادر شده است. داده‌های FAO نشان می‌دهد که تولیدات بین سال‌های 2004 تا 1994 تا حدود بالای %400 افزایش یافته است؛ که به بیش از 66/8 میلیون تن می‌رسد.

مالزی:در سال 2012 مالزی دومین تولید کننده روغن پالم در جهان است. 79/18 تن روغن پالم خام در حدود 000/000/5 هکتار (19000 مایل مربع)در زمین تولید می‌شود. اگر چه اندونزی روغن پالم بیشتری تولید می‌کند. اما مالزی بزرگ ترین صادر کننده روغن نخل در سال 2011 است که 18 میلیون تن از محصولات روغن نخل است. چین، پاکستان، اتحادیه اروپا، هند و ایالات متحده وارد کنندگان اصلی محصولات روغن نخل مالزی می‌باشند.

نیجریه: در سال 2011 نیجریه بزرگترین تولید کننده روغن پالم بوده است که تقریباً 2/3 هکتار زیر کشت داشته است، همچنین در سال 1934 نیز این عنوان را در اختیار داشت و تولید کنندگان در مقیاس‌های بزرگ و کوچک را در این صنعت در بر داشته است.

تایلند: تایلند 1٫3میلیون تن روغن پالم خام در مساحت حدود 5700000 هکتار تولید دارد. دولت تایلن پیشنهاد به گشترش زمین‌های زیر کشت برای مصارف تجاری به حدود 10000000 هکتار تا سال 2017 را داده است

کلمبیا: کلمبیا در سال 1960 نزدیک به 18000 هکتار زمین زیر کشت نخل داشته است. این کشور در حال حاضر به عنوان بزرگترین تواید کننده نخل در آمریکا شناخته شده است و این عنوان را به خود اختصاص داده است.35٪ از محصولات حاصله را به عنوان سوخت زیستی (بیوفول)به کشورهای دیگر صادر می‌کنند. انجمن کشاورزان کلمبیا به نقل از FEDE PALM گزارش کرد:قرار است زمین‌های زیر کشت روغنی به 100000 میلیون هکتار توسعه یابد. به همین دلیل به همت دولت کلمبیا و سازمان توسعه بین‌المللی ایالت متحده آمریکا در حال خلع سلاح شبه نظامیان مستقر درزمین‌های زراعی می‌باشند. همچنین پیشنهاد شده در صورت موفقیت این طرح گسترش اراضی زراعی به 7000000 هکتار تا سال 2020 خبر داده که شامل تولید روغن پالم نیز می‌باشد؛ که سازمان جهانی نخل‌های روغنی اظهار می‌کند که این طرح همچنان پایدار است. برخی از آمریکایی کلمبیای‌ها اظهار می‌کنند که برخی از این اراضی جدید به خاطر بیرون رانده شدن انها به علت فقر و خشکسالی از آنها سلب مالکیت شده و به تصرف انها در آمده است و این در حالی است که نیروهای محافظ اراضی متهم به کشت کوکائین و قاچاق آن محصولات شده‌اند.

کشورهای دیگر: تصویرهای ماهوارهای نشان می‌دهد جنگل زدایی در بورنئو مالزی اجازه کشت و تولید خرما روغنی را فراهم کرده است.

مصرف در صنایع غذایی

لبنیات

در ایران بعضی از کارخانه‌های لبنیاتی از روغن پالم (روغن گیاهی) برای پرچرب کردن محصولات لبنی مانند شیر پرچرب، ماست، پنیر استفاده کرده‌اند که از سوی وزارت بهداشت دولت یازدهم مصرف آنها غیرمجاز اعلام شد.

شیرینی‌جات

در بعضی از شرینی‌ها و کیک جشن‌ها روغن پالم استفاده می‌شود.

شیر خشک نوزاد

در ایران در ساخت بعضی از شیرهای خشک نوزان نیز از روغن پالم استفاده شده‌است.

روغن پالم در ایران

به گفته عباس پاپی زاده بالنگان عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ایران نیمی از یک و نیم میلیون تن روغن وارداتی ایران یعنی هفتصد و پنجاه هزار تن را روغن پالم شامل می‌شود که 50 هزار تن در صنایع لبنی و مابقی در سایر صنایع غذایی به خورد مردم داده شده است.

مصرف روغن پالم و تاثیر بر سلامت

مثل همه روغن‌های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDLرا افزایش می‌دهد. استفاده خوراکی روغن پالم زیان‌آور نیست ولی به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع و تنها مصرف زیاد آن عوارض قلبی و عروقی به همراه دارد و مهمترین علت آن وجود اسیدهای چرب فراوان در ساختار آن است که در دمای اتاق جامد هستند.

0
مشکل اصلی روغن پالم، وجود 50 درصد چربی اشباع در آن است. برخی شرکت‌ها با تبلیغ در مورد استفاده نکردن از روغن پالم، از انواع دیگر چربی اشباع استفاده می‌کنند. مثلاً روغن نارگیل بیش از 90 درصد چربی اشباع دارد. یا برخی شرکت‌ها با استفاده نکردن از روغن پالم، از روغن‌های ترانس استفاده می‌کنند. این ترفند در دهه 1990 در آمریکا رایج شد
آفتاب‌‌نیوز:
آفتاب: اقتصادنیوز نوشت: بعد از اخبار مربوط به آمیختگی روغن پالم با محصولات لبنی پرچرب، توجه ویژه‌ای به مصرف این روغن صورت گرفت. چنانکه برخی از مضرات آن سخن گفتند و برخی دیگر از دست‌های پشت پرده واردات آن نوشتند. فارغ از اینکه براساس استانداردهای ملی آمیختن روغن پالم تنها با هشت محصول لبنی مجاز است و در نتیجه آمیختن آن با شیر پرچرب و بسیاری محصولات لبنی (که جزء هشت محصول مذکور نیستند)نوعی تخلف و تقلب محسوب می‌شود، سوال اینجاست که آیا واقعاً روغن پالم همان‌قدر که به نظر می‌رسد مضر است؟
1)پرمصرف‌ترین روغن گیاهی جهان: روغن پالم (که از میوه درخت نخل روغنی به دست می‌آید)، پرمصرف‌ترین روغن گیاهی جهان است. از مجموع 183.9میلیون تن روغن گیاهی مصرفی در جهان در سال 2012، معادل 52.1میلیون تن را روغن پالم تشکیل داده است.
2)مصرف بالا در کشورهای توسعه‌یافته: برخلاف آنچه که تصور می‌شود، الزاماً کشورهای کمترتوسعه یافته نیستند که روغن پالم مصرف می‌کنند. اتحادیه اروپا و آمریکا از اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان روغن پالم در جهان هستند. سرانه مصرف روغن پالم در آمریکا 55 کیلوگرم و در اتحادیه اروپا 60 کیلوگرم در سال است. متوسط این رقم در کل جهان حدود 26 کیلوگرم است. البته لازم به ذکر است سرانه مصرف روغن پالم در ایران هم نسبتاً بالاست که در مورد انواع دیگر روغن و همین‌طور مواد غذایی زیان‌آوری مثل نمک و شکر هم اوضاع تفاوتی ندارد.
3)ممنوع نبودن روغن پالم: هیچ قانون و مقرراتی در آمریکا (که قوانین بهداشتی سختگیرانه‌ای دارد)علیه استفاده از روغن پالم وجود ندارد. حتی قوانین در مورد اطلاع‌رسانی پیرامون روغن‌های غیراشباع ترانس باعث شده است مصرف روغن پالم در این کشور افزایش یابد. اتحادیه اروپا نیز محدودیتی در این زمینه وضع نکرده است و از پایان امسال شرکت‌ها موظف هستند نام روغن‌های مورد استفاده را روی محصول خود درج کنند. باوجود این گفته می‌شود برخی کشورها در این زمینه محدودیت‌هایی وضع کرده‌اند.
4)ترانس مضر: روغن پالم همچون انواع دیگر روغن مضراتی دارد، اما در مجموع مضرات آن در مقابل روغن‌هایی مثل ترانس کمتر است. مطالعات پزشکی نشان داده است خطرناک‌ترین روغن مصرفی خانوارها، که موجب کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد می‌شوند، روغن‌های غیراشباع با شکل فرمولی ترانس هستند که اصطلاحاً به آنها روغن ترانس گفته می‌شود. باتوجه به اثبات زیان آور بودن این روغن‌ها و تاثیرات منفی آنها بر سلامتی قلب، محدودیت‌ها و قوانین متعددی در مورد آنها وضع شده است. به عنوان مثال از سال 2006 شرکت‌های آمریکایی موظف هستند در مورد استفاده از روغن ترانس اطلاع‌رسانی کنند. روغن ترانس حاصل فرآوری صورت گرفته بر روی روغن‌های معمولی است که در بیسکویت و شیرینی و انواع روغن‌های جامد هیدروژنه استفاده وجود دارد.
5)هیولای پالم: مشکل اصلی روغن پالم، وجود 50 درصد چربی اشباع در آن است. برخی شرکت‌ها با تبلیغ در مورد استفاده نکردن از روغن پالم، از انواع دیگر چربی اشباع استفاده می‌کنند. مثلاً روغن نارگیل بیش از 90 درصد چربی اشباع دارد. یا برخی شرکت‌ها با استفاده نکردن از روغن پالم، از روغن‌های ترانس استفاده می‌کنند. این ترفند در دهه 1990 در آمریکا رایج شد. در آن زمان (همچون هفته‌های اخیر ایران)تبلیغات وسیعی علیه روغن پالم ایجاد شد و برخی شرکت‌ها با هدف گمراهی، از برچسب «فاقد روغن پالم» استفاده می‌کردند. اداره غذا و داروی آمریکا به خاطر این گمراه‌کنندگی، استفاده از برچسب مذکور را ممنوع کرد و به شرکت‌ها اخطار داد.
6)فواید پالم: روغن پالم همچون انواع دیگر روغن گیاهی، کلسترول ندارد. فاقد چربی ترانس است. از برخی انواع ویتامین E یعنی «توکوترینول» غنی است که شواهدی مبنی بر تاثیر مثبت آنها در جلوگیری از لختگی و انسداد عروق کاهش آسیب مغزی پس از سکته وجود دارد. در مقابل اکسایش مقاوم و در دمای اتاق جامد است. همین موارد باعث شده است مصرف آن نسبت به روغن ترانس توصیه شود.
7)ترتیب مضر بودن روغن‌ها: آنچه که گفته شد به هیچ عنوان به معنی مفید بودن و بی‌ضرر بودن روغن پالم نیست. به طور کلی باید این ترتیب را در زیان‌آور بودن روغن رعایت کرد:
1- روغن ترانس (زیان‌آورترین روغن شامل روغن‌های نباتی جامد در مقیاس خانگی و انواع کیک و شیرینی در مقیاس بزرگ)
2- روغن اشباع (از جمله روغن پالم که در مقیاس بزرگ برای پختن انواع محصولات یا تولید برخی محصولات لبنی مصرف می‌شود)
3- روغن‌های مایع طبیعی و امگا 3 (کم‌زیان‌ترین روغن‌ها و از جمله روغن زیتون و بادام زمینی)
بنابراین روغن پالم در مقایسه با روغن‌های مایع طبیعی زیان‌آور است و باید مصرف آن به شدت محدود شود.
0
روغن پالم، شیر پرچرب
روغن پالم واژه ای است که این روزها بسیار به گوش می رسد و یک مسئله بحث برانگیز در عرصه لبنیات و شیر گشته است که طبق گفته ها وجود آن در لبنیات خطر آفرین است.
روغن پالم و مواردی مهم که باید در این مورد بدانید
چند روز پیش وزیر محترم بهداشت در مورد شایعه ای صحبت کردند که بنا بر آن پالم وارد صنعت شیر کشور شده بود که این خبر بازتابها و بحث هایی را به دنبال داشت تا اینکه این بحث وارد مجلس شد که طبق آن قرار است تا هفته ی آینده معاون بهداشتی و رئیس سازمان غذا گزارشی را در این مورد برای مجلس تهیه کند.
تا مدتها قبل بسیاری باورها با این بود که شیر کم چرب چندان فایده ای ندارد و شیر مغذی و عالی همان شیر پرچرب است که به گفیه ی برخی ها مستقیما از دامداری ها بدون انجام هیچ افزایش و کاهشی به دست مصرف کننده میرسد اما هم اکنون بحث داغ افزودن روغن پالم به این نوع شیرها نظر بسیاری را تغییر داده است.
روغن پالم

مضرات روغن پالم

حالا ببینیم روغن پالم چیست؟
روغن پالم روغنی از مغز میوه ی نخل است. بزرگترین عرضه کننده ی این روغن کشور مالزی است که به عنوان روغنی بدن کلسترول در اکثر کشورهای آفرقایی مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن پالم در بین روغن های گیاهی در رده ی آخر قرار دارد و به دلیل داشتن میزان بالای چربی های اشباع شده برای مصرف بعد از تمام روغن های گیاهی دیگر توصیه می شود.
روغن پالم

موارد مصرف روغن پالم

روغن پالم دارای اسید اوئیک است که محققان مصرف آن را دلیلی برای ایجاد و افزایش بیماری های قلبی دانسته اند.
از روغن پالم به عوان یک سوخت زیستی برای مصارف و ساخت بیودیزل ها استفاده می شود.
جالب است بدانید که از این روغن در طول جنگ جهانی دوم برای تهیه بمب های ناپالم استفاده می شده است.
0

روغن پالم و مضرات استفاده از روغن پالم

0

1- از نظر نحوه خودگیری، ملات‌ها به دو دسته هوایی و آبی دسته‌بندی می‌شوند.

2- خاصیت چسبندگی در ملات باید حداکثر یکی دو ساعت پس از مصرف در ملات ظاهر شده و پس از ده الی دوازده ساعت به حداکثر خود برسد.

3- ملات باید نفوذپذیر باشد تا بتواند در قطعات مجاور خود نفوذ کرده و موجب چسبیدن آنها بخود بشود.

4- ملات باید بتواند در مقابل نیروهای فشاری و کششی ساختمان به اندازه کافی مقاوم باشد.

5- حداقل مقاومت فشاری و کششی ملات باید مساوی ضعیف‌ترین عضو ساختمان باشد زیرا حداکثر مقاومت یک سازه مساوی با توان باربری ضعیف‌ترین عضو آن سازه می‌باشد.

6- ملات از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شود؛ چسب (سیمان، گچ)که دارای حجم کمی بوده و جسم پر کننده (ماسه، خاک)که تقریباً در حدود 80 درصد حجم ملات را تشکیل می‌دهد.

7- ملات‌ها را می‌توان به دو گروه ملات‌های زودگیر که ماده چسبنده آن گچ می‌باشد و ملات‌های دیرگیر تقسیم کرد.

8- ملات‌های زودگیر بسیار زودگیر بوده بطوریکه پس از 3 الی 4 دقیقه بعد از آنکه با آب مخلوط شدند شروع به سخت شدن نموده و بعد از آن 10 الی 15 دقیقه پس از مصرف عمل سخت شدن آنها به پایان می‌رسد (بیشتر در تیغه‌های 5 سانتی‌متری استفاده می‌شود).

9- ملات گچ و خاک.

9-1- ملات گچ و خاک پر مصرف‌ترین انواع ملات‌های زود گیر می‌باشد.

9-2- خاک مورد مصرف در این ملات خاک رس است که باید سرند شود.

9-3- نسبت گچ و خاک در این نوع ملات 50 درصد خاک و 50 درصد گچ می‌باشد که به نسبت زودگیر بودن یا دیرگیرتر بودن گچ ممکن است درصد خاک بیشتر یا کمتر از 50 درصد باشد؛ هر قدر گچ زود گیرتر باشد و یا به اصطلاح کارگاهی هر قدر گچ‌تر باشد باید خاک مورد مصرف در ملات گچ و خاک بیشتر باشد.

10- وجود خاک در ملات گچ و خاک اولاً ملات را پلاستیک‌تر می‌نماید در ثانی ملات را دیرگیرتر می‌کند.

11- ملات گچ و خاک علاوه بر تیغه‌های 5 سانتی‌متری در زیرسازی سفیدکاری نیز استفاده می‌شود.

12- در مورد استفاده از ملات گچ و خاک برای زیرسازی سفیدکاری بدین طریق عمل می‌کنند که روی دیوار آجری را قبلاً شمشه‌گیری کرده و بین فاصله‌های شمشه‌گیری را با ملات گچ و خاک پر می‌نمایند.

13- علت پاشیدن گچ و خاک درون آب آنست که تمام ذرات گچ در مجاورت آب قرار گیرد.

14- از ملات گچ و خاک در طاق ضربی نیز استفاده می‌شود.

15- مصرف ملات گچ و خاک فقط در مناطقی که رطوبت هوا زیاد نیست و اصولاً آب و هوا خشک است مجاز می‌باشد و در مناطق مرطوب این ملات به سرعت رطوبت هوا را گرفته و فاسد می‌شود.

16- بعلت زودگیر بودن، گچ و خاک را باید به میزان کم ساخت.

17- زمان ریختن خاک به داخل آب تا پایان مصرف آن حداکثر از 10 الی 15 دقیقه تجاوز ننماید.

17-1- طریقه ساخت ملات گچ و خاک بدین‌گونه است که ابتدا قدری آب (حداکثر نصف حجم استانبولی)درون استانبولی ریخته، آنگاه مخلوط گچ و خاک را درون آب می‌ریزند؛ طوری‌که سطح گچ و خاک از سطح آب بالاتر بیاید و تقریباً آب دیده نشود. آنگاه این مخلوط را تقریباً 5 تا 6 دقیقه بحال خود گذاشته و بعد از یک گوشه را ملات هم زده و استفاده می‌کنند.

17-2- برای مخلوط کردن گچ و خاک باید ابتدا خاک رس خشک را سرند کرد.

18- بهترین آزمایش برای میزان پراکندگی خاک درون گچ رنگ یکنواخت آن می‌باشد. باید دقت نمود که رگه‌های سفید گچ و یا رگه‌های سیاه خاک در مخلوط موجود نباشد.

19- اگر در محلی از ساختمان احتیاج به ملاتی داشته باشیم که از ملات گچ و خاک زودگیرتر باشد از ملات گچ استفاده می‌نمایند و نیز اگر رنگ سفید ملات برای ما مطرح باشد باز هم از ملات گچ استفاده می‌نمائیم.

20- ملات گچ از پاشیدن گچ در آب بدست می‌آید.

21- ملات گچ پس از 10 دقیقه شروع به خودگیری کرده و پس از 25 دقیقه خودگیری آن پایان می‌پذیرد.

22- دوغاب گچ باید قبل از 10 دقیقه و ملات آن پیش از 25 دقیقه به مصرف برسد.

23- گچ مورد استفاده در ملات گچ، گچ الک شده است.

24- پس از اتمام عملیات اندودکاری، یک لایه نازک از ملات گچ کشته را که دارای سرعت خودگیری کمتری است بر روی سطح دیوار و سقف اندود می‌نمایند.

25- ملات کاهگل از اختلاط 40 تا 45 کیلو کاه زرد مرغوب در 1٫8 متر مکعب خاک رس و افزودن تدریجی حدود 400 لیتر آب و ورز دادن مخلوط حاصل می‌شود.

26- ملات کاه‌گل بعد از ساخت، می‌بایست 1 تا 2 روز مانده و دوباره ورز داده شود.

27- رنگ خاک رسی که گرافیت داشته باشد خاکستری است.

28- خاک رسی که بدون اکسید آهن باشد سفید رنگ است.

29- رنگ خاک رسی که اکسید آهن سه ظرفیتی داشته باشد سرخ است.

30- رنگ خاک رسی که کربن داشته باشد تیره است.

31- خاک رسی که اکسید آهن دو ظرفیتی داشته باشد کبود است.

32- برای جلوگیری از ترک خوردن گل به آن کاه اضافه می‌نمایند.

33- برای پایین آوردن درجه انجماد ملات در زمستان و جلوگیری از سبز شدن و رشد علف در آن نمک طعام به آن اضافه می‌کنند.

34- گل نیمچه کاه دارای کاه کمتری است.

35- برای هر متر مکعب ملات کاه گل حدود 50 کیلوگرم کاه لازم است.

36- برای ساخت سیم گل، دانه‌های کاه را می‌کوبند سپس ریز شده آن را با خاک مخلوط می‌کنند.

37- گاهی از پوست خرد شده ی برنج به جای کاه استفاده می‌کنند و به این اندود فَل گل می‌گویند.

38- برای اینکه رنگ قهوه‌ای خاک روشن‌تر شود به اندود، خاکستر چوب اضافه می‌کنند.

39- در استفاده از ملات گل حداقل عرض دیوارها 80 سانتی‌متر است.

40- مرغوب‌ترین و رایج‌ترین ملات مورد استفاده در ساختمان ملات ماسه سیمان است.

41- در ساخت ملات ماسه سیمان از ماسه شسته و سیمان استفاده می‌شود.

42- مقدار سیمان مورد مصرف در ملات ماسه سیمان بین 300 الی 600 کیلوگرم در متر مکعب است.

43- در ملات ماسه سیمان میزان خاک موجود (ریزدانه)در ماسه نباید از 5 درصد حجم آن تجاوز کند.

44- متداول‌ترین نسبت ماسه سیمان در کارگاه‌ها یک قسمت حجمی سیمان (50کیلو)و 5 قسمت حجمی ماسه (250کیلو)است. در ملات سنگ‌کاری کف، مقدار ماسه به 350 کیلو و آب به حداقل می‌رسد.

45- ملات ماسه سیمان را باید به مقدار کم ساخت بطوریکه از زمان مخلوط کردن دانه با آب تا پایان مصرف آن حداکثر بیش از 2ساعت طول نکشد.

46- اگر ملات ماسه سیمان را با ملات‌ساز درست می‌کنیم ملات می‌بایست حداقل 3 دقیقه درون ملات‌ساز بچرخد.

47- در روش دستی ساخت ملات ابتدا باید سیمان و ماسه را با بیل دو بار برگردان نمود.

48- بهترین آزمایش تشخیص برای پراکندگی یکنواخت سیمان در ماسه رنگ یکنواخت آن می‌باشد.

49- رنگ ملات ماسه سیمان باید متمایل به رنگ سبز باشد.

50- حتماً می‌بایست از آخوره یا آبخوره کردن ملات خودداری نمود. زیرا این عمل دانه‌های سیمان را که سبک و ریزتر بوده شسته و به قسمت‌های پایین ملات برده، یکنواختی سیمان را در ملات از بین می‌برد و باعث ناهماهنگی ملات می‌گردد.

51- ملات‌های آهکی در ایران پیشینه ی 3000 ساله دارد.

52- ملات گل آهک ارزان‌ترین و ضعیف‌ترین ملات است و استانداردی برای آن تعیین نشده است.

53- ماده چسبنده در ملات گل آهک، آهک شکفته می‌باشد.

54- ملات گل آهک یک ملات آبی است و برای رسیدن به مقاومت مطلوب باید در مجاورت رطوبت قرار گیرد.

55- میزان آهک مورد نیاز در ملات گل آهک حدود 300 کیلوگرم در متر مکعب است.

56- شفته همان ملات گل آهک است که به آن قلوه‌های سنگ اضافه می‌کنند.

57- از شفته بیشتر در پی‌سازی یا زیرسازی راه‌ها استفاده می‌شود.

58- به شفته پر آهک شفته تیزان هم گفته می‌شود.

59- شفته تیزان برای جاهایی که نیاز به پی قوی و با استحکام بیشتر باشد بکار می‌رود.

60- ملات گل آهک و شفته آهکی در هوای گرم و مرطوب سریعتر می‌گیرد و مقاوم‌تر می‌شود.

61- اگر در ملات گل آهک بجای خاک از ماسه کفی استفاده شود به آن ملات ماسه آهک گفته می‌شود.

62- از ملات ماسه آهک برای سطوحی که در جوار رطوبت هستند هم می‌توان استفاده کرد.

63- آهک مورد نیاز در ملات ماسه آهک 300 الی 400 کیلوگرم در مترمکعب ماسه است.

64- ملات ماسه آهک بیشتر در دیوارچینی کاربرد دارد.

65- ملات ماسه آهک تا چندین روز باید مرطوب نگه داشته شود در غیر این‌صورت فعل و انفعالات شیمیائی آهک در ملات مذکور متوقف شده و ملات می‌سوزد.

66- ملات باتارد از اختلاط ماسه، آهک و سیمان تهیه می‌شود.

67- در کارگاه‌ها به ملات باتارد ملات **** هم می‌گویند.

68- ملات باتارد برای پوشش سطوح داخلی فضاهای نمناک و مرطوب مناسب است.

69- در نمای خارجی ساختمان نیز از ملات باتارد استفاده می‌شود.

70- ملات باتارد تا یک ساعت پس از تهیه قابل مصرف است.

71- ملات باتارد در قشرهای نازک نسبت به ماسه سیمان بهتر پرداخت می‌شود.

72- در ملات باتارد می‌توان از آهک کفی که دارای ریزدانه بیشتری است نیز استفاده کرد.

73- مقدار سیمان مورد نیاز در ملات باتارد 100 تا 150 کیلوگرم و میزان آهک در حدود 150 تا 200 کیلوگرم در متر مکعب است.

74- ملات باتارد ظرف 48 ساعت پس از مصرف سفت و سخت می‌شود.

75- ملات ساروج از مخلوط کردن گرد آهک شکفته با خاک رس، خاکستر، مغز نی (لویی)یا موی بز و ترکیب این مخلوط با آب درست می‌شود.

76- ساروج ملاتی آبی است.

77- از ملات ساروج در آب‌انبارها، پی‌ها و بند (سد)‌ های آبی استفاده می‌شود.

78- خاکستر دارای مقدار زیادی کربن است که به ترکیب شیمیایی بهتر و سختی ملات ساروج کمک می‌کند.

منبع: کتاب شناخت مواد و مصالح ساختمانی و کتاب اجزای ساختمان و ساختمان تألیف سیاوش کباری

« صفحه قبل - صفحه بعد »